maanantai 23. tammikuuta 2012

COOKIES !

Eli tänää kävin Oskun kaa koulun jälkee DNA:s  kattoo sille puhelinta, se saa semmose uuden samsungin iha sikahienon puhelimen, oon iha kateelline :D! Mut joo sen jälkee tulin kotii ja aloin leipoo ässä keksejä :) Oon siis aika kova leipomaan Sopii hyvin tää pullan mussutus mun liikunta harrastusten keskelle. No mut juu äske tulin lenkiltä, oli tosi kivaa juosta ku käännyin 5 kilsan jälkee takas nii kauhee vastatuli ja lumi tuli päi näköö, nii juoksin sit loppu matkan takaperin! Eipä kai ihmeempii, mua oksettaa. Tos alhaal viel ässäkeksien ohje :)!

ÄssäKeksit (n. 50kpl)

-150g voita
-1½ dl sokeria
-1 muna
-3dl vehnäjauhoja
-1,5 dl perunajauhoja
-½ tl soodaa
-1tl leivinjauhetta
-1tl vaniliinisokeria
-1½tl  kardemummaa
-loraus maitoa tai kermaa
(-keksien päälle: Sokeria ja kanelia )

-Eli eka vatkataan sähkövatkaimella huoneenlämpönen voi ja sokeri vaahdoks, sen jälkee muna sinne joukkoon ja sekotetaa se sinne rikki, sitten oikeestaan vaan noi loput aineet sinne joukkoon sekasi. Sitten taikina jääkaappiin tunniks.
-Sitte ku taikina on ollu tunnin verra jääkaapissa nii aletaa ottaa semmosii pieniä paloja siitä taikinasta ja pyöritetää pöytää vaste niistä semmosia tankoja. Sit pyöritetää ne tangot sokerikaneli seoksessa ja laitetaa leivinpaperin ja pellin päälle ja muotoillaa niistä ässän muotosia
-175 astetta, uunin keskitaso ja n.10 minuuttia, kunnes pinta kauniin kullan ruskea :>

siinä ne on ollu uunissa jonku 7 minuuttia, ne levii aika paljo et laittakaa kauas toisistaa! :D


Tää ei nyt kyl liity mitenkää toho aikasempaa juttuu, mut halusin pistää kuvaa mun lempi koruista :3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti